Termékeket és szolgáltatásokat megosztó portál

Keressen szolgáltatásaink között

Anyagvizsgálat

Veszprém Kistó utca 27.
Anyagvizsgálat

Werth CT (225 kV)

Nem látható, takart, szűk belső felületekről ad 3 dimenziós képet (STL), ami a CAD-es rendszerekbe beolvasva mérhetővé válik. Kiválóan alkalmas hibaelemzés – feltárásra, lunker (légbuborék) keresésre, szivárgás teszt elvégzésére.

Előnye a 3D optikai szkennerekkel szemben, hogy a nem látható felületek digitalizációjára is alkalmas. Képesek ugyanolyan pontfelhőt (STL állományt) előállítani, amit az optikai szkennerek, így a CAD-es rendszerek be tudják olvasni az alkatrész belső geometriájáról alkotott 3 dimenziós felhőt és ezen bármilyen méréseket el lehet végezni. Hibaelemzés tekintetében akár funkcionális tesztek elvégezhetőek, amiket később elemezni is képesek vagyunk.  A lunker keresés egy jól működő dolog, a program képes megállapítani, hol, milyen előfordulással, milyen térfogatú, átmérőjű légbuborék van az alkatrész anyagában – ez fontos lehet repedések, törések esetén.

Az ipari CT pontosan fordítva működik, mint a humán CT, itt a darab egy forgótányéron forog, nem szakaszosan, hanem lassan, de folyamatosan és közben sok felvétel készül a darabról, amit a térben 3 dimenzióban összeköt a program, így keletkezik egy nagy kiterjedésű adat.

A belső problémák felderítésére, a terméken átmenő videókat és képeket tudunk készíteni a partner által meghatározott síkokon. Az ár képzésnél fontos szempont, hogy minél kisebb az alkatrész, annál kedvezőbb darabár érhető el a bizonyos termékek esetén ez akár a legolcsóbb mérési módszer is lehet – itt fontos megemlíteni, hogy nem elég szempont, higy kicsi az alkatrész, fontos a rajzi tűrés is, és, hogy a darab mono materiális legyen, azaz ne álljon több komponensből.

GE Phoenix X-ray system (160 kV/ 20 W)

Késztermékek esetén ad 2 dimenziós képet a beépített alkatrészek pozíciójáról, beépítési megfelelőségéről, épségéről.

Kiválóan alkalmas főleg elektronikai alkatrészek vizsgálatára, ezen belül is rövidzárra, szál szakadásra, nem megfelelő alkatrészek forrasztására, forrasztási kitöltöttségre, BGA-k beültetésére, beágyazására – akár IPC-610-class 3 alapján.

Fontos minőségvizsgáló eszköz a különféle anyagokban található folytonossági hiányok, vagy kis anyagtöbbletek kimutatására.

Előnyösen alkalmazható a felmelegítéssel (hegesztéssel, forrasztással), vagy hidegen (ragasztással) egyesített fémek, műanyagok heg-varratainak vizsgálatára.

Előnye: költséghatékony, gyors, megbízható, biztonságos, megfelel az ipari előírásoknak, elektronikai gyártók tekintetében fontos elsősorban, hogy – ESD védelemmel ellátott vizsgálatok is végezhetők.

A tárgyasztalát tekintve 700x800x350 (szé/hossz/mag), maximum 5 kg terhelhetőséggel.

Elsősorban kisebb szériás, maximum pár ezer darabok alkatrészek röntgen vizsgálatára, mérésére, kiértékelésére használjuk – főleg az autó, elektronikai ipar részére.

Jelenleg 3 db röntgen készülék áll partnereink rendelkezésére, melyekkel akár házon belül, saját kiszolgálással, vagy bérbe adva telephelyünkön a vevőnk által biztosított kiszolgáló személyzetével, vagy akár a partner telephelyére letelepítjük le a berendezést.

Cégadatok

Cégnév:

Alap Inspektor Kft.

Kapcsolattartó

Benedek Szabolcs

Cég további szolgáltatásai:

Méréstechnika

Bérmérés

Veszprém Kistó utca 27.
Részletek >

Ön is rendelkezik szolgáltatásokkal?

Legyen tagja online közösségünknek!